top of page

Το δώρο του Ιησού



"Το μεγαλύτερο δώρο του Ιησού ήταν ότι τους έβλεπε όλους όπως πραγματικά είναι. Αρνιόταν να  δεχτεί τα εξωτερικά φαινόμενα. Αρνιόταν να πιστέψει εκείνο που οι άλλοι πίστευαν για τον εαυτό τους.Ειχε πάντα μια υψηλότερη σκέψη και καλούσε πάντα και τους άλλους να τη γνωρίσουν.

Όμως σεβόταν επίσης κι εκείνο που επέλεγαν οι άλλοι να είναι. Δεν απαιτούσε να δεχθούν την υψηλότερη ιδέα του, απλώς την εμφάνιζε, σαν μια πρόσκληση.

Τους αντιμετώπιζε επίσης με συμπόνια κι αν οι άλλοι επέλεγαν να βλέπουν τον εαυτό τους ως όντα που χρειάζονταν βοήθεια, δεν τους απέρριπτε για τη λαθεμένη τους , δηλαδή τη μη α-ληθή εκτίμηση για τον εαυτό τους , αλλά τους επέτρεπε ν' αγαπήσουν την πραγματικότητα τους και τους βοηθούσε με αγάπη να "παίξουν" το ρόλο της επιλογής τους.

Γιατί ο Ιησούς γνώριζε ότι, για μερικούς , ο ταχύτερος δρόμος για να φτάσουν στο Ποιοί Είναι ήταν ο δρόμος μέσα από εκείνο που Δεν Είναι.

Δεν αποκαλούσε αυτόν τον δρόμο ατελή, δεν τον καταδίκαζε. Αντίθετα , τον έβλεπε κι αυτόν "τέλειο" κι έτσι τους στήριζε όλους στο να είναι ακριβώς εκείνοι που ήθελαν να είναι." 

N.D.Walsch 

Συζήτηση με το θεό 2


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page