top of page

Είμαστε όντα μαγικά ...



«Μερικές φορές νομίζουμε ότι οι δράκοντες έχουν χαθεί,πως δεν υπάρχουν πια γενναίοι ιππότες , πως δεν υπάρχει ούτε μία πριγκίπισσα που να τριγυρνά σε μυστικά δάση μαγεύοντας ελάφια και πεταλούδες με το χαμόγελό της.

Μερικές φορές νομίζουμε ότι στον αιώνα μας δεν υπάρχουν πια μακρινά σύνορα για να κατακτηθούν ,ούτε περιπέτειες.Νομίζουμε πως το πεπρωμένο έχει χαθεί πάνω απ΄τον ορίζοντα ,πως οι φωτεινές σκιές μας προσπέρασαν καπλάζοντας εδώ και πολύ καιρό, και χάθηκαν για πάντα.

Πόσο ευχάριστο είναι που κάνουμε λάθος. Οι πριγκίπισσες,οι ιππότες ,τα μάγια και οι δράκοντες ,το μυστήριο και η περιπέτεια ..όχι μονο υπάρχουν εδώ και τώρα ,αλλά είναι τα μόνα πράγματα που έχουν υπάρξει ποτέ στη γη!

Στον αιώνα μας ,βέβαια,έχουν αλλάξει ρούχα.Σήμερα οι δράκοντες φορούν κοστούμια κι έχουν κυβερνητικές θέσεις,αλλά προκαλούν τόσες καταστροφές όσο και παλιά.Οι δαίμονες της κοινωνίας στριγκλίζουν και πέφτουν πάνω μας αν σηκώσουμε τα μάτια από το έδαφος ,αν τολμήσουμε να στρίψουμε δεξιά στις γωνίες που μας έχουν πει να στρίβουμε αριστερά.Η εξωτερική εμφάνιση και το καμουφλάζ έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε οι πριγκίπισσες και οι ιππότες μπορούν να κρύβονται ο ένας από τον άλλο,μπορούν να κρύβονται ακόμη και από τον εαυτό τους.

Όμως οι δάσκαλοι της πραγματικότητας μας συναντούν ακόμη στα όνειρα μας και μας λένε ότι δεν χάσαμε ποτέ την ασπίδα που χρειαζόμαστε ενάντια στους δράκοντες ,ότι η γαλάζια φωτιά υπάρχει πάντα μέσα μας και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει όπως τον θέλουμε.Η διαίσθηση μας ψιθυρίζει την αλήθεια:Δεν είμαστε χώμα,είμαστε μαγικά όντα »

«Γέφυρα παντοτινής αγάπης «Richard Bach


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page