top of page

Όσο περισσότερο Είσαι τόσο περισσότερα έχεις!



" Το Είναι δεν έρχεται σε αντίθεση με το Έχειν,απλά ζει σ'ενα ανώτερο επίπεδο.Τα Είναι και Έχειν είναι η ίδια πραγματικότητα δονούμενη σε διαφορετικές ταχύτητες, και σε διαφορετικά σκαλοπάτια στην κλίμακα της ύπαρξης. Αν θα ήταν δυνατόν να ξεφύγεις από το χρονικά περιορισμένο σου Σύμπαν και ν'αναχθείς σε μια άχρονη κάθετο, θα έβλεπες ότι το Έχειν δεν είναι ανεξάρτητο από το Είναι, αλλά απλά είναι η προβολή του.

Αν θα μπορούσες να ανυψώσεις το όραμά σου, απαλλαγμένο από τα δεσμά του χρόνου και του χώρου, το Έχειν και το Είναι ,τα οικονομικά και η Ηθική, το όραμα και η πραγματικότητα θα γίνονταν ένα.

Αντίθετα αν υποβίβαζες το όραμα σου θα έμπαινες σ'ένα κόσμο πολλαπλότητας, διαίρεσης, και θα έβλεπες την πραγματικότητα μόνο στη φαινόμενη φύση της των αγώνων και συγκρούσεων, της αταξίας και της αδικίας, ένα Σύμπαν κυβερνημένο "κατά τύχη".

Μπορείς να έχεις μόνο αυτό που είσαι.

Όσο περισσότερο είσαι τόσο περισσότερο έχεις.

Όσο περισσότερο έχεις τόσο περισσότερο πρέπει να είσαι»

Η αναγνώριση του ότι "Εχειν είναι το Είναι" εξαλείφει μια πό τις παλιότερες προκαταλήψεις του ανθρώπου, και φέρνει επανάσταση στα αντιληπτικά σχήματα

Δεν είναι το Έχειν που μας επιτρέπει να κάνουμε και να είμαστε , αλλά το Είναι που μας επιτρέπει να κάνουμε και κατά συνέπεια να έχουμε"

απόσπασμα από την Τεχνολογία του Dreamer


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page