top of page

Εκεί που η αγάπη πλεονάζει........



Κάθε χρόνο , καθώς πλησιάζει η μέρα των Αρχαγγέλων ,μα κάθε στιγμή,

αυτή  τη στιγμή , είναι μια ευκαιρία να μείνει ο νους στη σκέψη των αγγέλων, στη σκέψη ενός κόσμου όπου όλα είναι αγνά, όμορφα αιθέρια γλυκά ,ευωδιαστά και πουπουλένια ,

στην σκέψη ενός κόσμου ιδανικού ,παραδεισένιου .

Ναι ο κόσμος των αγγέλων είναι ο παράδεισος όπως μπορεί ένας ανθρώπινος νους να φανταστεί. Εκεί δεν κατοικεί ο πόνος η θλίψη η μοναξιά ,εκεί πλεονάζει  η αγάπη η χαρά η ενότητα και μια αιώνια συντροφιά.

Τις μέρες που η ζωή στη γη γίνεται αβάσταχτη σκληρή και σκοτεινή λένε στον κάθε έναν από μας  …… .....κλείσε για λίγο τα μάτια άσε αυτήν τη μουντή και αμφίβολη πραγματικότητα  γύρω και ζήτα σήμερα να σε ταξιδέψουν οι άγγελοι στον δικό τους φωτεινό κόσμο.

Επέτρεψε τους να σε πάρουν απ το χέρι ,να σου χαϊδέψουν τα μαλλιά ,να σε αγκαλιάσουν με τα βελούδινα φτερά τους να σε μαγέψουν και να ξεχάσεις για λίγο ,μα να θυμηθείς πως είναι να σε κανακεύουν να σε παρηγορούν να σου ψιθυρίζουν πως όλα θα πάνε καλά ,πως όλα είναι ήδη καλά κι ευλογημένα .

Κι εσύ σαν να θυμάσαι πως όταν ησουνα παιδί έτσι κούρνιαζες στην μάνας σου την αγκαλιά κι όλα φαινόταν  πιο μικρά κι εσύ αιώνια στο άχρονο απόλυτα προστατευμένος ,ήρεμος γαλήνιος και άφοβος παντοτινά. Και πίστευες πως αυτό έτσι θα είναι κι εσύ θα τρέχεις στης μαμάς την αγκαλιά .Τώρα για σκέψου  πως ένας άγγελος  ανθρώπινος ήταν και η μαμά σου ?

Έδιωχνε τα σκοτάδια και έφερνε το φως μέσα και έξω σου ξανα!

Τώρα θυμάσαι ίσως πως ήταν όταν ήσουν πριν γεννηθείς σε μια παρόμοια αγκαλιά ,μια μήτρα και πιο πριν  σε ένα κουκούλι φωτεινό κοντά στον ήλιο και πιο πριν μέσα στο  φως Του ,ένα με Κείνον ,την άπειρη  υπέρλαμπρη συχνότητα της Ύπαρξης σου……….

Θυμήσου…….

Και άνοιξε την καρδιά σου να στάξει ο Νους τις  θύμησες  του Φωτός Του, είναι οι άγγελοι αλήθεια αυτές οι θύμησες που ήρθαν μαζί σου για να μη νιώθεις μόνος !

Είναι οι άγγελοι οι κάψουλες αγάπης που σαν τις ανοίξεις συνδέεσαι με όλα όσα είσαι ,με όλα όσα ξέχασες πως έφερες μαζί σου .Δεν είναι πράγματι οι άγγελοι έξω από σένα ,είναι μαζί σου απ’την αρχή ένα με σένα συνοδεία ξακουστή ,είναι οι ψίθυροι μες την καρδιά σου όταν αυτή σε οδηγεί να υπερβείς και να τολμήσεις ,να αγαπηθείς και ν' αγαπήσεις  πρώτα εσένα μα έπειτα ότι και όποιον σχετίζεται μαζί σου.  

Αυτές τις μέρες που όλοι οι άνθρωποι θυμούνται ότι οι αρχάγγελοι γιορτάζουν ,ενώνονται και πάλι  ο ουρανός και η γαία για να κρατήσουν ζωντανές σε κάθε μια ψυχή  την αγγελική καταγωγή της  !

Όπου κι αν είσαι στάσου για λίγο ,άναψε την φλόγα ενός κεριού και άσε τους ψιθύρους να ακουστούν ,άσε τις σκέψεις των αγγέλων να γίνουν σκέψεις σου ,μέχρι ο νους να γαληνέψει οι χτύποι της καρδιάς να ηρεμήσουν,  το σώμα σου να ξαποστάσει.

Ζήτα να νιώσεις τη χαρά τους ακόμη κι αν εσύ δεν ξέρεις πώς να νιώθεις τη χαρά ,ζήτα να νιώσεις την προστασία τους ακόμη κι αν εσυ όλο και πιο πολύ φοβάσαι και αγωνιάς

Ζήτα και αφέσου έστω για λίγο εμπιστεύσου ,τι έχεις άραγε να χάσεις!

Ζήτα για να λάβεις … λαβε και συνέχισε να λαμβάνεις την καθοδήγησή τους σήμερα στα όνειρα σου, αύριο στα λόγια ενός φιλου, ενός τραγουδιού ,κράτησε μόνο τη σκέψη σου στον κόσμο των αγγέλων και όλα θα μεταμορφωθούν !

Είθε σε όλους μας να είναι ζωντανές οι ποιότητες των αγγέλων αρκεί να εστιάσουμε σε αυτές και να μεταμορφωθούμε στους ανθρώπινους αγγέλους που όλοι είμαστε!

Ανδρομάχη Πλαγιαρίδου 

Ουρανός και Γαία


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page