top of page

Μείνε "εκεί" και μη φύγεις...μέχρι να βγεις "νικητής"



"Ο κόσμος ακολουθεί τα βήματα σου, υπακούει στις εσωτερικές σου καταστάσεις . Αλλά  αν αυτές  δεν κυβερνώνται από τη Θέληση, θα είναι σαν τα τρελά πιθηκάκια που πηδάνε από το ένα κλαδί στο άλλο.Όταν θα καταλάβεις ότι όλα αποφασίζονται και εξαρτώνται από σένα, δεν θα έχεις πια χρόνο για ν'ασχολείσαι με τους άλλους-παρά μόνο με τη δική σου αλλαγή και βελτίωση.

Η τραγικότητα της ανθρώπινης κατάστασης έγκειται στο ότι ενώ είναι ο δημιουργός του κόσμου μέσα στον οποίο ζει, είναι ταυτόχρονα και το θύμα της ίδιας της δημιουργίας του -και είναι η ταύτιση με τον κόσμο που σε φέρνει σε μια κατάσταση προσδοκίας και εξάρτησης .

Στην πραγματικότητα , το έργο που πρέπει να γίνει είναι : να είσαι μέσα στον κόσμο, χωρίς να ταυτίζεσαι μαζί του, να κρατάς ένα βέλος προσοχής στραμμένο διαρκώς προς τον εαυτό σου, και ένα άλλο προς τον έξω κόσμο-αυτή είναι η αποκαλούμενη "διπλή προσοχή".

Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι ο μόνος τρόπος να επέμβεις στο παιχνίδι του κόσμου, είναι μια εσωτερική δράση...η μεταμόρφωση του εαυτού σου.

Έτσι , μη διαμαρτύρεσαι αν τα πράγματα πάνε στραβά , αλλά πήγαινε μέσα στον εαυτό σου και απαλλάξου από κάθε περιττό βάσανο, καταστροφικές σκέψεις, και αυτο-επιβαλλόμενη στεναχώρια. Πήγαινε μέσα στον εαυτό σου και μείνε "εκεί" αντιμετωπίζοντας με θάρρος και άφοβα τη θλίψη  και τη σύγχυση σου. Μείνε "εκεί" και μην κατηγορείς κανέναν για την ανέχεια και την δυστυχία σου.

Μείνε "εκεί" και μη φύγεις...μέχρι να βγεις "νικητής"."

"Dreamer"


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page