top of page

Η ωδή της ανθρωπότητας....


"Η μουσική που πηγάζει από μέσα σου είναι η πραγματική σου δύναμη δράσης."

Η ανθρωπότητα ψάλλει μια ωδή ατυχίας, πόνου, αμφιβολίας και φόβου-σκέφτεται και αισθάνεται αρνητικά .Μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος επιθυμεί για τον εαυτό του ,αφθονία , υγεία κι ευημερία. Αν θα μπορούσε να παρατηρήσει και να γνωρίσει τον εαυτό του εσωτερικά , θα άκουγε μία αδιάλειπτη απαγγελία μιας ωδής αρνητικότητας, σαν μία προσευχή του ολέθρου και της ερήμωσης φτιαγμένη από προκαταλήψεις, αρρωστημένες εικόνες που προοιωνίζουν φοβερά γεγονότα ,πιθανά και απίθανα.

Ολόκληρος ο κόσμος είναι μέσα στο κεφάλι σου, όπως η μουσική που παίζεις -και η μοίρα είναι εγεγραμμένη(και προδιαγεγραμμένη) σαν τα αυλάκια ενός άλμπουμ .

Παρατήρησε τη δυσκολία που συναντάς για να αλλάξεις έστω και μια λέξη από το καθημερινό σου λεξιλόγιο : σαν τόνος φωνής , σαν εκφορά. Παρακολούθησε την ανικανότητά σου να αλλάξεις μια στάση, ένα τρόπο αντίδρασης, να σταματήσεις μια ρουτίνα , να βγεις έξω από τις μηχανιστικές επαναλήψεις χειρονομιών και ήχων. Απλά φαντάσου τι θα μπορούσε να σημαίνει να μεταλλάξεις μια σκέψη, να μετατρέψεις ένα συναίσθημα.Κοίτα τον εαυτό σου πόσο ανίκανος είναι να υιοθετήσει μία νέα ιδέα, να τη δεχθεί και να βουτήξει μέσα στο αόρατο βάθρο της, να ονειρευτεί κάτι πρωτότυπο , κάτι φαινομενικά άπιαστο, να παίξει έστω μία νότα που να βγαίνει έξω από την κατάσταση ζωής στην οποία έχεις αναγκαστεί να ζεις,

Θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο εύκολο να μετακινήσεις ένα βουνό.

Πλούσιοι και φτωχοί, μεγιστάνες και απλοί υπάλληλοι , θεοί και θνητοί άνθρωποι : ο καθένας με τη δική του ωδή , ο καθένας στη δική του φυλακή, σφραγισμένος σε μία σαπουνόφουσκα, καθηλωμένος στο ρόλο του, στις συνήθειες του.Η μεγάλη μάζα της ανθρωπότητας είναι πειθήνια σε ένα μηχανιστικό πρόγραμμα που καθιερώνεται με τη γέννηση, και συνεχίζεται καθώς μεγαλώνει το παιδί. Εκτελεί ένα υπνωτιστικό μοτίβο που διδάσκεται από κακούς μουσικούς, βαρετούς δασκάλους, προάγγελους καταστροφών και από γονείς οι οποίοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μεταβιβάσουν στην επόμενη γενιά τη θλιβερή ωδή την οποία διδάχθηκαν.

Υπάρχουν , όμως , σπουδαίοι μουσικοί, τιτάνες με το ένα πόδι στη γη και το άλλο στα ουράνια, που αφουγκράζονται και δημιουργούν τη δική τους μουσική από τα τρίσβαθα της ύπαρξής τους.

Όταν αυτό γίνει κατανοητό ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο στη ζωή του παρά το πως να αποδράσει.Από αυτά τα στενά όρια στα οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται φυλακισμένη, από την πληκτική, φτωχή δική της μουσική.

Δεν υπάρχει σημαντικότερος στόχος κανένας πόλεμος δεν είναι πιο ιερός από το να μάχεσαι ενάντια στους ίδιους σου τους περιορισμούς και για να αναβαθμίσεις την προσωπική σου ωδή .

Η μουσική που πηγάζει από μέσα σου είναι η πραγματική σου δύναμη δράσης.

"Η Τεχνολογία του Dreamer"



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page