top of page

Ο Κόσμος των Ονείρων



Το Πνεύμα, είναι πάντα πολύ ισχυρά και ενεργά κοντά μας, δίπλα μας. Το θέμα είναι, κατά πόσο εμείς ήμαστε δεκτικοί και ενεργοί στο να εισπράξουμε συνειδητά τα μηνύματά του. Όπως είπε και η Ανδρομάχη, τα μηνύματα πάντα τα λαμβάνουμε, απλά δεν έχουμε επίγνωση ότι λαμβάνουμε οποιουδήποτε είδους μηνύματα από το Πνεύμα. Ένας λοιπόν από τους τρόπους που, από την αρχή της ανθρωπότητας, το Πνεύμα επικοινωνεί μαζί μας και διατηρεί μία πύλη, μία ανοιχτή πύλη επικοινωνίας, είναι τα όνειρα.

Δε ξέρω πως εσείς το βλέπετε, όμως θα μπορούσατε να με ρωτήσετε, ποια σχέση μπορεί να έχουν τα όνειρα με τους Αγγέλους, τους Πνευματικούς Οδηγούς, με τους Διδασκάλους και το Πνεύμα. Θα σας απαντούσα ότι είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο πάντα, δηλώνουν πολύ ηχηρά την παρουσία τους. Είναι ο τρόπος, που μπορούν πανανθρώπινα και βαθιά να επικοινωνήσουν και να τραβήξουν την προσοχή μας. Είναι ο τρόπος και η οδός που βρίσκουν μέσα από το υποσυνείδητο του καθενός μας, μιλώντας μέσα από εικόνες, ώστε να μπορούμε να εισπράξουμε τα μηνύματά τους. Τώρα θα μου πείτε ότι, ειδικά τώρα τελευταία στο δυτικό πολιτισμό ιδιαίτερα, έχουμε χάσει τη μνήμη και ίσως τη γνώση αυτής της γλώσσας. Της γλώσσας του κόσμου των ονείρων.

Παρόλα αυτά, τα όνειρα λειτουργούν μέσα μας και θα σας εξηγήσω με ένα παράδειγμα, γιατί το Πνεύμα επιμένει σε αυτή την οδό και πως λειτουργεί. Φανταστείτε ότι είστε σε μία ξένη χώρα, της οποίας τη γλώσσα δεν μιλάτε. Εκείνοι που είναι στο περιβάλλον σας, δε γνωρίζουν τη δική σας γλώσσα και εσείς δε γνωρίζετε τη δική τους γλώσσα. Πώς θα επικοινωνούσαμε αν ήμασταν σε αυτή τη θέση; Λογικά με νοήματα, με χειρονομίες, δημιουργώντας δηλαδή εικόνες. Θα επικοινωνούσαμε με εικόνες! Φανταστείτε λοιπόν τη θέληση, τη βούληση για ισχυρή παρουσία του Πνεύματος στη δική μας συνείδηση. Και τον σίγουρο τρόπο που καταλήγει να επικοινωνεί μαζί μας. Αν κάποιος , μπει στη διαδικασία να κάνει το μικρό κόπο να ενθυμηθεί αυτή τη γλώσσα, και λέω «ενθυμηθεί» και όχι μάθει, επειδή υπάρχει καταγεγραμμένη μέσα μας, είναι χαραγμένη βαθιά στο υποσυνείδητό μας, θα μπορέσει να πάρει πολλές, πλούσιες, ποικιλόμορφες πληροφορίες και βοήθεια από το Πνεύμα, με τον πιο απλά και άμεσο τρόπο.

Τι είδους βοήθεια; Βοήθεια σε εκείνο που θεωρεί κατάλληλο το Πνεύμα, αν με ενδιαφέρει η προσωπική μου ανάπτυξη, η αυτοανακάλυψη. Το Πνεύμα μέσα από τα όνειρα φωτίζει πλευρές και πτυχές του εαυτού μου που είναι κατάλληλο να αποκαλυφθούν στο τώρα μου, και που δύσκολα με άλλο τρόπο θα μπορούσα να έρθω σε επαφή μαζί τους. Επίσης δηλώνοντας την πρόθεση και ασχολούμενος/η με τη γλώσσα των ονείρων, μπορώ να πάρω απαντήσεις πολύ εστιασμένες και πολύ πρακτικές. Μπορώ να λάβω καθοδήγηση για όποιας εμβέλειας και σημασίας θέματα με απασχολούν. Ακόμη και για τα απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα που μπορεί να με παιδεύουν, είτε αυτά είναι θέματα με το σπίτι μου, τις σχέσεις μου, τη δουλειά μου, σε όποιο πρόβλημα στο οποίο έχω μπλοκάρει και δε μπορώ να λύσω ή να διαχειριστώ.

Εγώ προσωπικά, και οι φίλοι μου το ξέρουνε, χρησιμοποιώ πάρα πολύ τη φράση «Εντάξει, θα το πάρουμε στο μαξιλάρι μας αυτό απόψε», εννοώντας το πολύ απλό, ότι αφού έχω εξαντλήσει με τη νόησή μου και με όλα τα εργαλεία που έχω, όλες τις πιθανές εκδοχές για ένα θέμα που με απασχολεί, όμως δε μπορώ να βρω τη λύση, πέφτω με αυτή τη πρόθεση και ερώτηση για ύπνο, ζητώντας από το Πνεύμα να μου δώσει μία απάντηση μέσα από τα όνειρά μου κατά τη διάρκεια του ύπνου μου. Πιστέψτε με, ενενήντα εννέα τοις εκατό, τουλάχιστον σε εμένα, αυτές οι απαντήσεις έρχονται.

Σε πάρα πολλούς τομείς και σε όλα τα επίπεδα, αν ασχοληθεί κάποιος με αυτή την οικεία σε όλους μας γλώσσα, μπορεί να βοηθηθεί. Και μπορούμε να βοηθηθούμε όλοι, γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ισχυριστεί ότι δε βλέπει όνειρα ή ότι ποτέ δεν έχει δει κάποιο όνειρο. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε πραγματικά να θυμόμαστε τα όνειρά μας γιατί όλοι βλέπουμε απλά τα ξεχνάμε. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αποσυμβολίσουμε τα όνειρά μας, ο καθένας τα δικά του όνειρα, ώστε να μπορεί να λαμβάνει πραγματική καθοδήγηση. Υπάρχουν τρόποι επίσης που μπορεί κάποιος να βλέπει την πραγματικότητα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει στο άμεσο ή απώτερο μέλλον, με τις επιλογές που κάνει στη κάθε του στιγμή, στο τώρα του. Ακόμα κι αυτό μπορεί να εισπράξει κανείς από τα όνειρα.

Πιστεύω, ότι τα όνειρα είναι μία ολοκληρωμένη οδός με την οποία δημιουργεί κάποιος την υποδομή ώστε να λαμβάνει την πληροφορία, την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, την πνευματική του εξέλιξη και τη δημιουργικότητά του.

Επιθυμώ να συμπληρώσω ακόμη κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολουθείτε τα όνειρά σας ή αν παρατηρείτε το εξής φαινόμενο. Τους τελευταίους μήνες, θα έλεγα μετά τις 21/12/2012, έχει γίνει μία δραματική αλλαγή, θυμόμαστε όλοι περισσότερα όνειρα, ακόμα και εκείνοι που δεν «έβλεπαν», βλέπουν περισσότερα. Το έχω παρατηρήσει σε μένα και με ανθρώπους που τυχαία και πυκνά έχω ακούσει, και όχι γιατί έκανα κάποια συγκεκριμένη στατιστική.

Πραγματικά, από τη στιγμή που το πέπλο της αποκοπής και της λήθης αρχίζει να λεπταίνει, το φως και η πληροφορίες που έρχονται πλέον στον καθένα μας, είναι πολύ περισσότερες. Με αυτή την οδό, η οποία είναι μία αρχέγονη οδός, μπορείτε να φανταστείτε την πηγή των πληροφοριών που έρχεται τώρα; Θα σας δώσω ένα μικρό νούμερο. Όλοι βλέπουμε κάθε βράδυ, τρία με τέσσερα όνειρα, άσχετα αν τα θυμόμαστε ή όχι. Τους τελευταίους μήνες, τα όνειρα που βλέπουμε κάθε βράδυ είναι τουλάχιστον επτά με οκτώ. Εγώ καταθέτω αυτές τις πληροφορίες από τη προσωπική μου εμπειρία.

Σας προσκαλώ, επειδή πραγματικά ο παράδοξος δρόμος των ονείρων, είναι ένας δρόμος πολύ ενδιαφέρον, πολύ πλούσιος και σαγηνευτικός, να αρχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε δημιουργικά. Μπορούμε να πάρουμε πολλά και να ωφεληθούμε πολύ, στην ανάπτυξη και στην εξέλιξή μας και κατά συνέπεια στην ποιότητα της ζωής μας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα, από την ομιλία της Ευαγγελίας Τσέλκου με θέμα

«Από τα Φτερά των Αγγέλων στον Κόσμο των Ονείρων». ΜΑΙΟΣ 2013.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page