top of page

Η εμπειρία του ονείρου...



"Η εμπειρία που ονομάζουμε όνειρο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η γέφυρα ανάμεσα στη σωματική και την πνευματική μας ζωή: η αιθέρια σύνδεση ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Αν αναγνωρίσουμε τα όνειρά μας, ίσως καταφέρουμε να διασχίσουμε αυτή τη γέφυρα και να βρεθούμε σε έναν απέραντο κόσμο ισορροπίας, δημιουργικότητας και αφθονίας.

Οι γνώσεις που αντλούμε από τα όνειρα - και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνουν αυτές οι εικόνες του νου - απασχόλησαν μερικούς από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του κόσμου, στοχαστές κι ερευνητές στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης. Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Καρτέσιος, ο Φρόιντ και ο Γιουνγκ είχαν όλοι καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα όνειρα αποτελούν ένα άνοιγμα προς την κατανόηση του ανθρώπινου νου, ενώ ταυτόχρονα είναι στενά συνδεδεμένα με την καθημερινή μας ζωή.

Υποθέτω ότι τα όνειρά σας σας γοητεύουν, σας προβληματίζουν ή σας συναρπάζουν - ή και τα τρία μαζί. Μπορεί να διαισθάνεστε ήδη ότι τα όνειρα είναι σε θέση να σας αποκαλύψουν πράγματα γύρω από τον εαυτό σας και να σας φέρουν αντιμέτωπο με έναν ολόκληρο κόσμο κρυφών ταλέντων και δυνατοτήτων που ζουν σιωπηρά στις αθέατες γωνιές του νου σας.

Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω από την επιφάνεια των ονείρων μας και να ξεσκεπάσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς που είναι βαθιά θαμμένοι στο υποσυνείδητό μας. Υπάρχει ένα απεριόριστο δυναμικό ομορφιάς και πνευματικού πλούτου κάτω από την καθημερινή πραγματικότητα της ζωής που βιώνουμε. Κατανοώντας τη φύση των ονείρων μας μπορούμε να επεκτείνουμε τις εξερευνήσεις μας και να ανακαλύψουμε με μεγαλύτερη διαύγεια και διορατικότητα την αληθινή ουσία της ύπαρξής μας."

Ντίπακ Τσόπρα

Δεν έχουμε παρά να κλείσουμε τα μάτια... τόσο απλά... Κλείνουμε τα μάτια και δηλώνουμε αρχικά την ισχυρή πρόθεση να θυμηθούμε τα όνειρά μας... Απόψε, αύριο, μεθαύριο... η μνήμη του βιώματός του... η εντύπωσή του έπειτα μέσω της αφήγησής του σε ένα οικείο πρόσωπο, ή γράφοντάς το, είναι τα πρώτα βήματα της έλλειψης απαξίωσής μας προς αυτά, και η έναρξη μιας νέας σχέσης μαζί τους. Μια σχέση δημιουργική με τα όνειρά μας, μια σχέση με τον πλούτο της ψυχής μας!!!


Ευαγγελία Τσέλκου


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page