top of page

"Κινήσου προς τα μέσα........."


"Κινήσου προς τα μέσα, αλλά όχι με τον τρόπο που σε κάνει ο φόβος να κινείσαι"

"Τότε ποιος είναι ο τρόπος να κινηθεί κανείς προς τα μέσα;Γιατί να μην κινητοποιηθείς παιχνιδιάρικα;Γιατί να μην κάνεις τη θρησκεία σου χαρά;Γιατί να είσαι τόσο σοβαρός;Γιατί να μην κινηθείς γελώντας;-όπως ακριβώς τα μικρά παιδιά που τρέχουν χαρούμενα πίσω από τις πεταλούδες χωρίς ν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία. Απλά η χαρά των χρωμάτων και η ομορφιά των λουλουδιών και των πεταλούδων είναι αρκετή-και είναι τόσο απέραντα χαρούμενα.

Σε κάθε εικοσιτετράωρο βρες λίγες στιγμές δίχως φόβο, πράγμα που σημαίνει ότι εκείνες τις στιγμές δεν ζητάς τίποτα. Δεν ζητάς καμιά ανταμοιβή και δεν ανησυχείς για καμιά τιμωρία απολαμβάνεις απλά το στροβίλισμα, το πέρασμα προς τα μέσα.

Πραγματικά μονάχα στην αρχή μπορεί να μοιάζει λίγο δύσκολο. Καθώς κινείσαι λιγάκι προς τα μέσα, γίνεσαι αυτόματα χαρούμενος,παιχνιδιάρης,ευσεβής. Ξυπνά μέσα σου μια ευγνωμοσύνη που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ πριν και ανοίγει ένας χώρος, που είναι ατελείωτος : ο εσωτερικός σου ουρανός.Ο εσωτερικός σου ουρανός δεν είναι λιγότερο πλούσιος από τον εξωτερικό ουρανό , έχει τα δικά του αστέρια, και το δικό του φεγγάρι και τους δικούς του πλανήτες και την δική του απεραντοσύνη. Έχει ακριβώς το ίδιο τεράστιο σύμπαν που μπορείς να δεις και έξω. Στέκεσαι απλώς ανάμεσα σε δύο "στερεώματα" :το ένα είναι έξω το άλλο είναι μέσα σου.Το εξωτερικό σύμπαν αποτελείται από πράγματα και το εσωτερικό σύμπαν αποτελείται απο συνειδητότητα, ευδαιμονία, χαρά.

Κινήσου προς τα μέσα αλλά όχι με τον τρόπο που ο φόβος σε κάνει να κινείσαι"

OSHO-Ο φόβος δεν υπήρξε ποτέ



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page