top of page

Πανσέληνος 28 Ιουνίου 2018, στις 6◦. 28’ του Αιγόκερω Πανσέληνος στη σκιά του μεγάλου δασκάλου


του κλειδοκράτορα του Χρόνου, του αρχετυπικού πατέρα Κρόνου.


Σε πρώτη ανάγνωση, συναισθηματικά φορτισμένη και δύσκολη. Ντροπαλή, και με αίσθημα ακαθόριστης ενοχής, εσωστρεφής και αδύναμη να εκφράσει τι νιώθει. Με ΄Αρη, Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα ήδη ανάδρομους , το παρελθόν δίνει ισχυρό και ηχηρό παρόν..!κουβαλάει και σωριάζει στα πόδια μας ανεπεξέργαστο υλικό, αναμνήσεις, απωθήσεις και γεγονότα, που μας θυμίζουν τα παλιά, και μας πιέζουν να κοιτάξουμε πίσω. Ένας πρώτος σταθμός, η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω-Έκλειψη , στις 17 του περασμένου Γενάρη.


Κλείνει ένας κύκλος ενεργειακών ροών που άνοιξε τότε, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να ανακεφαλαιώσουμε, να πληρώσουμε λογαριασμούς, να πάρουμε καρπούς, να δούμε αποτελέσματα, και να κάνουμε ξεκαθαρίσματα (σε ανθρώπινο και μη δυναμικό). Αλλά το κάλεσμα της ιστορίας, προσωπικής κι συλλογικής, πάει πολύ πιο πίσω. Το παρόν διάστημα ευνοεί τις αναδρομές , την εξαγωγή συμπερασμάτων, και την απόδοση τιμής στη μνήμη των περασμένων.... σε όποιον και ό,τι ερωτευτήκαμε ή αγαπήσαμε, σε όποιον και ό,τι μας ενθουσίασε, ή μας βούλιαξε στην απελπισία, μας γοήτευσε, ή απείλησε τη ζωή μας, κλόνισε την ισορροπία μας, ή φούντωσε το πάθος μας, μας πόνεσε, ή μας αδίκησε, μας λάτρεψε, ή μας γοήτευσε, ή μας έκρινε, ή μας τρομοκράτησε ,μας ενθάρρυνε, μας εκτίμησε, μας διόρθωσε .. και τελικά μας δίδαξε ό, τι ξέρουμε ως σήμερα, με τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα του , αυστηρού αλλά, δίκαιου δάσκαλου Κρόνου, του σκοτεινού πατέρα Θεού.


Όπως ο Χρόνος, έτσι κι ο Κρόνος (γιος του Ουρανού και της Γαίας, δηλ του Χώρου, σ’ ένα επίπεδο) εξουσιάζει την υλική μας υπόσταση, (ως θεός της συγκομιδής με διαμαντένιο δρεπάνι), ακόμη και μέσα από τα Τάρταρα, όπου φυλακίστηκε, μετά την ήττα του στην Τιτανομαχία. Δεν έπαψε όμως να λατρεύεται(΄ Κρόνια΄- ΄Σατουρνάλια΄) και, άρα, να ασκεί εξουσία..

Αν γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε όσο μεγαλύτερο μέρος της εικόνας μπορούμε, αν συνδέσουμε το πριν με αυτό που τώρα είμαστε αντιμέτωποι , αν ξανασυνδεθούμε με τη γη και τις ρίζες μας , θα ξορκίσουμε το φόβο- η αποστασιοποίηση και το συναισθηματικό ‘πάγωμα’, δεν θα είναι πια μονόδρομος, και θα φαίνεται πιο εύκολο το πλησίασμα και το άνοιγμα των ψυχών.

Το μήνυμα του Αιγόκερω στον κόσμο είναι πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι η στιγμή να ακολουθήσουμε τη συνταγή του, -δέσμευση, ευθύνη, προσήλωση- έτσι ώστε, μετά την ανακεφαλαίωση, να πιάσουμε δουλειά. Δουλειά αποδοτική, δημιουργική, απελευθερωτική (Σελήνη τρίγωνο Ουρανός, Ουρανός τρίγωνο Κρόνος) και θεραπευτική (Χείρωνας σε όψη με Φώτα, Ερμή και Αφροδίτη) .

Ζώδια


Κριός

Ώρα να αναδείξετε το δυναμικό σας και να παρουσιάσετε έργο. Ανακαλύψτε τα κίνητρα σας, το πιο δυνατό μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο, αυτό που θα κάνει ακόμη κι εσάς να πειθαρχήσετε και να δουλέψετε με διάρκεια και προσήλωση!

Ταύρος

Για να βρείτε το δίκιο σας πρέπει να το διεκδικήσετε. Κάντε όσο μπορείτε πιο ξεκάθαρες και σαφείς τις θέσεις σας. Ανοιχτείτε σε νέες ιδέες, ταξιδέψτε με το μυαλό και –αν γίνεται- και με το σώμα, σε αναζήτηση νέων εμπειριών!

Δίδυμοι

Καταιγισμός ιδεών και προτάσεων για επιχειρήσεις, επενδύσεις, συνεταιρισμούς! Αλλά και οξυμένες αισθήσεις, επινοητικότητα και μυστηριώδης γοητεία, που αποκαλύπτουν άγνωστες πλευρές της σεξουαλικότητας σας ..

Καρκίνος

Αντισταθείτε στην παρόρμηση να γκρινιάξετε και να παραπονεθείτε, ή να κάνετε μούτρα στους αγαπημένους σας που δεν σας αγαπάν πια(κατά τη γνώμη σας!).Ψάξτε βαθιά, ποια παλιά πληγή μπορεί να ματώνει ακόμα..;

Λέων

Περίοδος συναισθηματικά ασταθής, απαιτητική καθημερινότητα, χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Ξεκουραστείτε, ακούστε το σώμα σας, κάντε δωράκια στον εαυτό σας, βγείτε στη φύση. Νιώστε τη χαρά του να βρίσκεται κανείς ενσαρκωμένος σ αυτό τον πανέμορφο τόπο, τη Γη!

Παρθένος

Σκεφτείτε τουλάχιστον ένα πράγμα που σας κάνει να χαμογελάτε.. ή να ενθουσιάζεστε, ή και να πλημμυρίζετε από χαρά! Κάντε μια λίστα με τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής σας, και ξαναμπείτε στο συναίσθημα..το αξίζατε! Ευχαριστείστε και προσκαλέστε το πάλι! ακούει..!

Ζυγός

Ευνοϊκό διάστημα για να συνδεθείτε με τη Μητέρα-Γη. Για να ανακαλύψετε και να τιμήσετε τη σχέση σας με τη φύση, τον τόπο σας, τις ρίζες, την πατρική σας οικογένεια, το παρελθόν σας. Για να πράξετε και να υλοποιήσετε, να θερίσετε τους καρπούς και να προετοιμάσετε τη νέα σπορά

Σκορπιός

Αυτό το διάστημα έχετε ανάγκη για ουσιαστική, εκ βαθέων επικοινωνία Όμως μη θεωρείτε αυτονόητα όσα δεν είπατε. Ακόμη και οι πιο οικείοι και αγαπημένοι σας άνθρωποι, μπορεί να αισθανθούν απόρριψη από την απόμακρη και εσωστρεφή στάση σας, αυτό το διάστημα

Τοξότης

Αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στο καθήκον και τη διασκέδαση. Ανάμεσα στην ανάγκη να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την επιθυμία για κοινωνική παρουσία και προσφορά. Ακολουθήστε την παρόρμηση της κάθε στιγμής, με εμπιστοσύνη στο ένστικτο, χωρίς υπερβολική ανάλυση..η ζυγαριά σύντομα θα ισορροπήσει

Αιγόκερως

Αίσθηση καθήκοντος και βάρος ευθύνης. Στάση επιφυλακτική, περιορισμένη έκφραση, μια μίνι εποχή παγετώνων, που προμηνύει καταιγιστικές εξελίξεις.. όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές, ανακαλύψτε τη φλόγα που καίει κάτω από τον πάγο, δείτε τη μεγάλη εικόνα, τι έχετε καταφέρει ως σήμερα , μπορείτε να έχετε τα πάντα!

Υδροχόος

Η σφραγίδα του κάρμα ορατή όσο ποτέ..απροσδόκητα ανατρεπτικά γεγονότα, σκέψεις-εμπνεύσεις από το πουθενά, περίεργες συμπτώσεις, συναντήσεις αναπάντεχες.. ακούστε τον εσωτερικό ψίθυρο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις αλλαγές που αρνηθήκατε, ή αναβάλλατε στο παρελθόν

Ιχθείς

Προωθείτε τους φιλόδοξους στόχους σας με άριστες δημόσιες σχέσεις και πηγαίο πνεύμα συνεργασίας. Αισιόδοξο διάστημα, σας παρακινεί να εκφράσετε την ψυχή σας στην Τέχνη, να θυμηθείτε παλιές αγάπες, να δώσετε την προσοχή σας σε ανθρώπους και καταστάσεις που προσπεράσατε βιαστικά, αλλά αξίζουν δεύτερη ευκαιρία

Χρυσάνθη Παναγιωτίδου και ΄Αστέριος Τσέλκος για τον Ουρανό και Γαία


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page