top of page

Usui Reiki

 

κατά το παραδοσιακό σύστημα του Dr.Mikao Usui

Το Usui Reiki είναι  θεραπευτική ,συμπαντική ζωτική ενέργεια.

Όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί της μεταμορφώνεται η ποιότητα του ενεργειακού μας πεδίου. Ισορροπούν τα ενεργειακά μας κέντρα.

Το Reiki αποτοξινώνει και ενδυναμώνει το σώμα , το νου και το πνεύμα. Επαναφέρει την αρμονία στην ανθρώπινη ύπαρξη και στη σχέση της με τη φύση. Μας μαθαίνει να αγαπάμε τον εαυτό και να τον φροντίζουμε.

Το Reiki είναι μια ασφαλής και απλή θεραπευτική και εφαρμόζεται με το άγγιγμα των χεριών..

Τα επίπεδα εκπαίδευσης του Reiki Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Reiki (Usui Reiki Ryoho) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις ’βαθμοί' όπως ονομάζονται.

Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός, ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

 

1ος Βαθμός Reiki

Με τις τέσσερις μυήσεις, που περιλαμβάνει ο 1ος Βαθμός Reiki, αποκτάς την επαφή και ανοίγεται ένα εσωτερικό κανάλι που σε εναρμονίζει με τη ροή της ενέργειας του Reiki, την ενέργεια ζωής που υπάρχει μέσα σου.

Αμέσως μετά τις μυήσεις, αντιλαμβάνεσαι και βιώνεις τη θεραπευτική αυτή ενέργεια στα χέρια σου μόλις τα ακουμπήσεις επάνω σου.Οι μυήσεις στο Usui Reiki System ενεργοποιούν τους μηχανισμούς της αυτοθεραπείας.

Όταν πάρεις τον πρώτο βαθμό έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ρέικι όχι μόνο στον εαυτό αλλά σε άτομα της οικογένειας και σε στενούς φίλους.

 

2ος βαθμός Reiki.

Ο 2ος βαθμός στο Reiki είναι ένα βαθύτερο άνοιγμα προς τη θεραπευτική ενέργεια και την πνευματική σου ολοκλήρωση. Είναι μεν μια συνέχεια του 1ου Βαθμού, αλλά αποτελεί κι ένα αυτόνομο κεφάλαιο στο Reiki.

Μέσα από την ωριμότητα που έχεις αποκτήσει βαδίζοντας τον δρόμο του Reiki, οδηγείσαι τώρα σε μια βαθύτερη κατανόησή του, και σε ένα ευρύτερο και πιο βαθύ άνοιγμα του εαυτού σου.

Έχοντας μυηθεί στο 2° βαθμό, απολαμβάνεις μεγαλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα στην αυτοθεραπεία σου, διότι με τη χρήση του 2ου βαθμού, ενισχύεται, δυναμώνει και ενεργοποιείται η υποσυνείδητη κατάσταση. Η μύηση στα σύμβολα-κλειδιά του 2ου βαθμού σου παρέχει τη δυνατότητα να επέμβεις —εφόσον είναι αναγκαίο— στην εξισορρόπηση και τη θεραπεία καταστάσεων που η αρχή τους βρίσκεται στο παρελθόν ή, αντίστοιχα, στο μέλλον.

Δηλαδή, με τον 2° βαθμό, εκτός των άλλων, γίνεται δυνατή και η θεραπεία εξ αποστάσεως (τοπικής και χρονικής).Αν θέλεις και είναι ο δρόμος σου γι' αυτό, μπορείς να γίνεις θεραπευτής, αλλά πρέπει πάντα να θυμάσαι πως η εργασία με τη θεραπεία των άλλων οφείλει να είναι συνειδητή.

 

3ος Βαθμός Reiki

Η διαδικασία της εκπαίδευσης του 3ου βαθμού χωρίζεται σε δύο μέρη:

Με το πρώτο μέρος του 3ου βαθμού ολοκληρώνεις το Usui Reiki System ως όφελος για τη δική σου προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία.Με τον βαθμό 3Α τελειώνει τυπικά η εκπαίδευσή σου και οι μυήσεις σου στο Usui Reiki Ryoho και μπορείς πια να κάνεις ολοκληρωμένες συνεδρίες με τα άτομα που χρειάζονται την βοήθεια σου.

Υπάρχει βέβαια και η επόμενη βαθμίδα 3Β, όπου εκεί σου παρέχεται η εκπαίδευση του δασκάλου; ώστε να μπορέσεις να μυήσεις και να εκπαιδεύσεις κι εσύ άλλους ανθρώπους. Μπορείς να σκεφτείς ότι δεν χρειάζεσαι αυτήν την εκπαίδευση, γιατί δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να διδάξεις άλλους. Μην βιάζεσαι να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Σκέψου το!

Στο δεύτερο μέρος του 3ου βαθμού, γίνεσαι δάσκαλος/α και χρίζεσαι «Teacher of the Usui Reiki System». Η εκμάθηση έχει να κάνει με την διαδικασία των μυήσεων. Από εκεί και μετά, μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς και να μεταδώσεις αυτή την θεραπευτική τέχνη.

 

Παίρνοντας μία μύηση Ρέικι αλλάζει όλο το ενεργειακό μας πεδίο καθώς θεραπεύεται σε βάθος σε όλα τα επίπεδα σωματικό,νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Έτσι αφυπνίζεται μέσα μας η ιδιότητα του θεραπευτή. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο συσχετισμός μου μ’εμένα αλλά και με τους άλλους καθώς αναδύονται καινούργια σημεία προς κατανόηση και αναγνώριση .Το ρέικι είναι ένας ακόμη δρόμος αυτογνωσίας.

Στις συναντήσεις ανταλλάσουμε Ρέικι ,συζητάμε την διαδρομή μας μέσα στην ενέργεια,κάνουμε διαλογισμό και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας για να ενδυναμώνουμε ως θεραπευτές του εαυτού μας και των άλλων.

(Οι συναντήσεις αυτές απευθύνονται σε όσους έχουν πάρει μύηση Ουσούι Ρέικι 1ου 2ου αλλά και 3ου βαθμού. )

Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας εδώ 

Ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή μας για το Usui Reiki εδώ 

        Πρόγραμμα Μυήσεων 2024

 

  • 2ος βαθμός   17 & 18   Φεβρουαρίου      10:00-16:00

  • 1ος βαθμός      6 & 7     Απριλίου              10:00-16:00   

  • 3ος βαθμός (Α μέρος)   1 & 2 Ιουνίου     10:00-16:00           

   Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής .

   Δίνονται μυήσεις και εκτός του παραπάνω προγράμματος κατόπιν συνεννόησης .

   Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

bottom of page