top of page

Ηχομασάζ 

Ηχομασάζ

Το «ΗΧΟΜΑΣΑΖ», κατά τον Peter Hess, είναι μια μέθοδος χαλάρωσης, αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης που επιτρέπει στον άνθρωπο να ξαναβρεί τη χαμένη του ηρεμία και αρμονία που έχει διασαλευτεί από το καθημερινό άγχος, το στρες και την αβεβαιότητα.
Το ηχομασάζ με ηχητικά σκεύη (που παράγουν φυσικούς ήχους) οδηγεί:

 • Στη βαθιά χαλάρωση

 • Στη θεραπεία σώματος, ψυχής και πνεύματος

 • Στην αρμονία

 • Στην ηρεμία

 • Στη χαρά της ζωής

 • Στην ενόραση και τη δημιουργικότητα

 • Στην αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Βιωματική συνάντηση με ήχους γκονγκ

 

Το ηχομασάζ αποτελεί εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, η οποία μπορεί να προσφέρει σε λίγο χρόνο, άμεση ανακούφιση από πόνο ή κούραση στο σώμα και γαλήνη και ηρεμία στο νου. Λύνει τους μυϊκούς σπασμούς στα σημεία, τα οποία «ακινητοποιεί», το ξάφνιασμα και το εσώτερο στρες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Όταν μας ακουμπούν οι δονήσεις των ήχων, είναι σαν να φωτίζεται μέσα μας κάθε μικρό ή μεγάλο φυσικό χάρισμα, που οι συνθήκες της καθημερινότητας είτε μπλόκαραν, είτε δεν επέτρεψαν να εκδηλωθεί και να γίνει μέρος του αληθινού εαυτού μας. Αβίαστα μας ακουμπάει η κάθε δόνηση για να μας υπενθυμίσει την αξία της σιωπής. Την σιωπή της κατανόησης. Την σιωπή της αποδοχής. Την σιωπή της εμπιστοσύνης. Ότι πέρα και γύρω από εμάς απλώνεται ο κόσμος των πιθανοτήτων, ο ίδιος κόσμος φέρουμε και στην καρδιά μας.

Τις μοναδικές στιγμές που κρύβουν τα λεπτά της ώρας, οι ήχοι με τον φυσικό ρυθμό των Θιβετιανών singing bowls & του γκονγκ, θα μας προσφέρουν την καθαρότητα που έχει ανάγκη να νοιώσει το σώμα και η ψυχή μας.

Κάθε χτύπος του γκονγκ θυμίζει τον χτύπο της καρδιάς.

Το κενό από ήχο σε ήχο είναι σαν την ανάσα της ζωής. Θυμίζει αναπνοή. Διαρκεί όσο μια εισπνοή και μια εκπνοή….τόσο λίγο μα τόσο ζωτικό για την ισορροπία μας.

Ας επιτρέψουμε στους ήχους να αναδείξουν την πιο φυσική ποιότητα, που φέρει ο καθένας από εμάς ως ψυχή. Και όλες ας ενωθούν κι ας γίνουν Αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό, αγάπη για τη ζωή, αγάπη για τους ανθρώπους, αγάπη για την φύση, αγάπη για το πιο τωρινό μας τώρα….

Ας γίνουμε ότι στ’ αλήθεια είμαστε.

Ας αφουγκραστούμε τον ήχο που παράγει το μοναδικό κύτταρο μας.

Ας αισθανθούμε ολόκληροι κι ολοκληρωμένοι.

Ας νοιώσουμε πως είναι για μερικές στιγμές να βιώνουμε την απόλυτη ειρήνη μέσα μας. Το κενό που μας καλεί να δημιουργήσουμε την ακριβώς επόμενη στιγμή μας.  Εκείνο το παραγωγικό κενό, από το οποίο κάθε στιγμή γίνεται εκκίνηση για τις δράσεις μας και αφετηρία για τα ιδανικά μας.                                                                                 

                                                                 Ηλιάνα Αβραμίδου

        Θεραπείες μέσω  του Ιερού Ήχου

 

 

Ατομική συνεδρία ηχομασάζ

Μια ατομική συνεδρία, δίνει το χρόνο στο σώμα να οργανώσει κάθε λειτουργία του. Την ώρα που επιλέγει κανείς να δεχθεί την δόνηση των ήχων, είναι σαν να αναγνωρίζει κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ανάγκη που φανέρωσε, κάποια δεδομένη στιγμή, όμως οι συνθήκες της καθημερινότητας δεν επέτρεψαν, να το φροντίσει για να ισορροπήσει.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, μένουμε σε απόλυτη ησυχία, έχοντας ως μόνο ερέθισμα την δόνηση των ήχων, αναζητώντας να ισορροπήσει η καθημερινή φασαρία από εξωτερικούς ήχους, καταστάσεις ή ανθρώπους και την αλληλεπίδραση μας με ό,τι μας περιβάλλει. Οι δονήσεις  του ήχου κινούνται κυκλικά και εισχωρούν αβίαστα στο φυσικό σώμα, ακολουθώντας την ροή του αίματος  ή τη ζωτική μας ενέργεια καθαρίζοντας τις αύρες που αποτελούν το ενεργειακό μας σώμα και ισορροπούν, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γειώσουμε κάθε μας ιδέα, κάθε έμπνευση και να εκδηλώσουμε τα χαρίσματα μας καθημερινά με τον πιο φυσικό τρόπο.

Οι ήχοι επιδρούν συμπληρωματικά με όποια θεραπεία κι αν ακολουθεί κανείς σχετικά με την υγεία. Είναι ευεργετικοί, διότι απαλύνουν τους σωματικούς πόνους από κόπωση ή τραυματισμό κάποιας περιοχής. Για λίγη ώρα, ακούγοντας, η προσοχή μας στρέφεται στους ήχους κι έτσι δημιουργείται ένα κενό που μας δημιουργεί νέο χρόνο μέσα στον χρόνο μας. Χρόνο για να πάρουμε απόσταση από τα γεγονότα που μας επηρεάζουν καθημερινά, χρόνο για να ταξινομήσουμε νέες πληροφορίες, χρόνο για να αναγνωρίσουμε τι ακουμπάει ευχάριστα το σώμα μας ή τι το επιβαρύνει αρνητικά χωρίς να μας γίνεται ξεκάθαρο.  

Μας θυμίζει την τελευταία φορά που νοιώσαμε χαρά για κάτι, ανακούφιση ή γαλήνη και απόλυτη ξεκούραση. Φορτίζει το φυσικό μας σώμα με εκείνη την ενέργεια που έχασε προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο, και αποθηκεύει ενέργεια για τις επόμενες φορές, που θα ξεσπάσει κάποια κρίση και θα χρειαστεί να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να διαχειριστούμε την κατάσταση με νηφαλιότητα.

Η κάθε ηχογαβάθα που χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της συνεδρίας διατηρεί τον κατάλληλο τόνο, μορφή και διάσταση (των άκρων, της λεκάνης, της καρδιάς της κεφαλής ή της γαβάθας Ζεν) και δίνει καθαρότητα, δίνει κίνηση σε ό, τι λιμνάζει μέσα στο σώμα, μπλοκάροντας την φυσική ροή μας. Τα μέταλλα από τα οποία φτιάχνονται οι ηχογαβάθες είναι ειδικά και έχουν τις εξής ιδιότητες:

Βοηθούν στην ενδυνάμωση των πνευμόνων

Καταπολεμούν την υπερένταση

Διευκολύνουν την χώνεψη

Βοηθούν στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων

Ενισχύουν το αυτοπεποίθηση μας και την ενεργοποίηση της προσωπικής μας δύναμης

Οι ηχογαβάθες φτιάχνονται από επτά μέταλλα που αντιπροσωπεύουν τους πλανήτες και είναι: 

 χρυσός (Ήλιος)

ασήμι (Σελήνη) 

υδράργυρος (Έρμης)

χαλκός (Αφροδίτη) 

σίδηρος (Άρης) 

μόλυβδος (Κρόνος)  

ψευδάργυρος (Ποσειδώνας)

και με ακόμη πέντε μέταλλα των αλχημιστών που είναι:

τσίγκος : καταπολεμά την υπερένταση  μετεωρίτης

βισμούθιο : βοηθά στη χώνεψη 

Γυαλάδα του μόλυβδου βοηθά στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων 

πυρίτιο : ενδυναμώνει τους πνεύμονες

Το ηχομασάζ, ωθεί το σύστημα ενός οργανισμού να αποτοξινωθεί  και να συνεχίσει να δονείται σε κατάσταση απόλυτης υγείας και αρμονίας.

Διάρκεια συνεδρίας : 60’

bottom of page