top of page

Belly Dance & Chakra Dance

Ο Θεραπευτικός χορός της κοιλιάς 

Ο χορός της κοιλιάς θεωρείται από τους αρχαιοτέρους των χορών. Εμφανίστηκε πριν χιλιάδες χρόνια σε πολλές χώρες και κουλτούρες. Ξεκίνησε αρχικά σαν άσκηση για την προετοιμασία του γυναικείου σώματος για εύκολη σύλληψη ομαλή εγκυμοσύνη και τις δύσκολες απαιτήσεις του τοκετού. Γι ’αυτό λεγόταν και ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Με το πέρασμα του χρόνου εξαφανίστηκε από τις περισσότερες χώρες επιβιώνοντας στην Ινδία, την Πολυνησία και τις Αραβικές χώρες απ’όπου και ταξίδεψε στην Αμερική λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος, στα τέλη του 19ου αιώνα. Από εκεί και τότε διαδίδεται με γοργούς ρυθμούς.

Μέσω μιας υψηλής τέχνης, αυτής του χορού, της υψηλότερης των τεχνών κατά τον Αϊνστάιν, επεξεργαζόμαστε βαθιά και πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως την τόσο παρεξηγημένη και καταπιεσμένη θηλυκότητα και βοηθάμε ότι αφορά αυτή Ακανόνιστος κύκλος, πόνοι, πεσμένη libido, έλλειψη δημιουργικής διάθεσης, κατάθλιψη, δύσκολη σύλληψη, τοκετός, κλιμακτήριος, εμμηνόπαυση. Βοηθάει τις γυναίκες να γνωρίσουν τις τάσεις, τα συναισθήματα, τον χαρακτήρα τους, ν’ αναγνωρίσουν, ν’ αποδεχτούν, να τα αγαπήσουν και στη συνέχεια να τα εκφράσουν και εσωτερικεύσουν.

 Με συνδυασμό ασκήσεων και κινήσεων που έχουν κοινές ρίζες με πολλές παραδοσιακές μεθόδους θεραπευτικής, ασκήσεων χαλάρωσης, αυτογνωσίας, γείωσης, εκτόνωσης, εναρμόνισης Γιν Γιανγκ (των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου) βοηθάει να επέλθει η ισορροπία και η αρμονία του Νου, Σώματος και Ψυχής. Δεν υπάρχει μέλος η σημείο του σώματος που να μην γυμνάζεται. Τονώνει το καρδιακό, αναπνευστικό και μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος όλων των ιστών με αποτέλεσμα να καθυστερεί το γήρας. Βελτιώνει την φυσική κατάσταση, την μυϊκή ευαισθησία, αλλά και την κιναισθητική αντίληψη.

Μέσα από μια χαρούμενη διαδικασία ερχόμαστε σ’επαφή με τον εαυτό μας και βοηθάμε τόσο το σώμα μας, όσο την ψυχή και το μυαλό μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα ευεξίας με λιγότερο σωματικό αλλά και συναισθηματικό πόνο. Οποιοσδήποτε τύπος γυναίκας μπορεί ν’ ασχοληθεί και να βοηθηθεί με το χορό αυτό, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικής διάπλασης και επαγγελματικής ενασχόλησης.

 

με την Βασιλική Δαβλάρα

Η Βασιλική Δαβλάρα γεννήθηκε στη Θεσ/νικη όπου και ζει με τον σύζυγο της και τα δυο παιδιά τους .Αποφοίτησε τα ΤΕΙ λογιστών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γερμανια όπου και διδάχθηκε την περίοδο 1994-1999 ΡΕΙΚΙ διαλογισμό,κρυσταλλοθεραπεια, εκκρεμές αναδρομές σε προηγούμενες ζωές βιοενέργεια και τον θεραπευτικό χορό της κοιλιάς. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2000 ξεκίνησε την διδασκαλία των μαθημάτων του χορού της κοιλιάς και ενεργειακών θεραπειών. Το 2002 ίδρυσε τη σχολή ΝΑΜΑ ένα κέντρο εναλλακτικών δραστηριοτήτων που λειτούργησε ,με επιτυχία ως το 2013. Έκτοτε συνεχίζει τη διδασκαλία του REIKI μαθημάτων διαλογισμού και του θεραπευτικού χορού της κοιλιάς.

 

                                                                               

                                                                                  Chakra Dance

Chakra είναι μια σανσκριτική λέξη που θα πει τροχός και αντιστοιχεί στα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης.

Το 1ο chakra βρίσκεται στην βάση της και είναι το ζωτικό θεμέλιο όλων των υπολοίπων κέντρων. Καθορίζει την θέληση για ζωή, την εμπιστοσύνη, την αφοβία, την αφθονία και το ανοσοποιητικό. Το στοιχείο του είναι η γη και επιδρά στα ''σκληρά'' μέρη του σώματος, δόντια, νύχια, κόκκαλα, μαλλιά. Στο chakra dance  ασκούμαστε, χορεύουμε, διαλογιζoμαστε, για ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, θεραπεία!

 

bottom of page