Ένας απλός, παιγνιδιάρικος τρόπος καθοδήγησης...

Εχθές το βράδυ αργά, έψαχνα να βρω ένα πολύ μικρό κείμενο 2-3 σειρών μέσα στην πληθώρα των βιβλίων και των σημειώσεών μου. Δε θυμόμουν σε ποιο συγκεκριμένα βιβλίο θα μπορούσε να είναι αυτό που αναζητούσα, ή σε ποιες συγκεκριμένα από τις σημειώσεις μου... Ναι ήμουν γενικά, πολύ γενικά όμως υποψιασμένη προς τα που να προσανατολιστώ, προς τα που να ψάξω, και φυσικά ξεκίνησα από τα πιο πιθανά μέρη, μέρη εννοώ βιβλία - σημειώσεις. Ο νους μου η αλήθεια είναι, δεν ήταν απόλυτα εστιασμένος σε αυτό που έψαχνα, ήμουν ήδη από όλη τη μέρα κουρασμένη και κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση εκείνη τη στιγμή μου έφερνε κάποια δυσφορία. Ευτυχώς για μένα επέλεξα γρήγορα να παρατήσω το ψάξιμο... Δηλαδή δεν τα παράτησα ακριβώς, απλά παράτησα το συνηθισμένο τρόπο ψαξίματος. Και εναπόθεσα άλλη μια φορά τη δράση σε ένα άλλο μέρος του νου μου, στο υποσυνείδητό μου στην προκείμενη. Τι έκανα; Αποφάσισα άλλη μια φορά "να πάρω στο μαξιλάρι μου το θέμα".
Είναι μια φράση που χρησιμοποιώ πολύ συχνά, γιατί ακριβώς λειτουργώ πολύ με αυτή τη δοκιμασμένη μέθοδο για μένα πλέον, και την οποία προτείνω όπου βρεθώ, στους φίλους και τους δικούς μου, στις παρέες μου, στις ομάδες που συντονίζω και σίγουρα στα σεμινάρια και τις συναντήσεις που αφορούν τα όνειρα και τον ύπνο, (βλέπε: "Ο κόσμος των ονείρων").
Έτσι λοιπόν όταν πήγα για ύπνο, έβαλα την πρόθεση το πρωί που θα ξυπνήσω να έχω την ακριβή πληροφορία, του που ακριβώς βρίσκεται αυτό που ψάχνω, δηλαδή σε ποιο βιβλίο ακριβώς ή σημειώσεις, σε ποια από όλες τις βιβλιοθήκες βρίσκεται αυτό το σύγγραμμα και σε ποια σελίδα ακριβώς αυτές οι φράσεις. Η πρόθεσή μου δηλαδή ήταν να βρω άμεσα, γρήγορα και πολύ εύκολα αυτό που έψαχνα.
Σήμερα το πρωί μόλις άνοιξα τα μάτια μου ποιο λέτε ήταν το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα ότι υπάρχει καθαρά στο νου μου; Υπήρχαν εκεί όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμουν...
Ακριβώς σε ποιες σημειώσεις μου ήταν αυτές οι 3 γραμμές που έψαχνα, που ακριβώς είχα αυτές τις σημειώσεις και πήγα κυριολεκτικά σχεδόν με τα μάτια κλειστά, προς την κατεύθυνση που βρισκόταν αυτές, και στην πρώτη σελίδα που έπιασε το χέρι μου ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα.
Δεν είναι υπέροχο; ξεκούραστο; απλό; και παιγνιδιάρικο;
Τι είναι λοιπόν η μέθοδος "θα το πάρω στο μαξιλάρι μου"; είναι κυριολεκτικά αυτό που διαβάζετε. Εννοώντας ότι την ώρα που πάω για ύπνο βάζω την πρόθεση το πρωί που θα ξυπνήσω να έχω την ορθή ή απλώς κατάλληλη πληροφορία για όποιο θέμα με απασχολεί.
"Παίρνω το θέμα στο μαξιλάρι μου" είναι σταματάω να παλεύω μέσα στον περιορισμένο ή κουρασμένο μου νου για όποιο θέμα, και το παραδίδω με εμπιστοσύνη στο μεγαλύτερο και σοφότερο μέρος του νου μου, που εμπεριέχει το συνειδητό μου και απλά διατηρώ, όχι μόνο την προσδοκία, αλλά τη βεβαιότητα της σίγουρης ανταπόκρισης στο αίτημά μου.
Όπως είναι ήδη προφανές αυτό δεν αφορά μόνο κάποια προς στιγμήν, χαμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας, ή πληροφορίες για κείμενα, αφορά τα πάντα.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο συνειδητός μας έλεγχος χαλαρώνει και έτσι είναι πιο αβίαστη και ελεύθερη η αλληλεπίδραση των διαφόρων πεδίων του νου μας, του συνειδητού, υποσυνείδητου και ασυνείδητου. Στο υποσυνείδητο που εδρεύουν όλες οι πληροφορίες με τις οποίες έχουμε έρθει σε επαφή κάποια στιγμή, όλα τα βιώματά μας και οι εμπειρίες μας, και το ασυνείδητο που εμπεριέχονται όλες οι πληροφορίες για τα πάντα και όχι μόνο πληροφορίες που μας αφορούν ατομικά. Έτσι όταν βάζουμε κάποια πρόθεση να ανακαλέσουμ