top of page

"O Τρόπος της Απαλλαγής"


Η ημέρα ήταν συννεφιασμένη. Ο εαυτός αντιμετώπιζε ένα διέξοδο. Ήταν εξαντλημένος. Ένα πρόβλημα ρουφούσε τη ζωντάνια του.Τι να κάνει;

"Ας πάω έναν περίπατο στην εξοχή" , σκέφτηκε.

"Ίσως η επαφή με τη φύση να με αναζωογονήσει ".

Ακολούθησε , με βήμα αργό, τον πρώτο δρόμο που είχε μπροστά του.Ένα δρόμο με πλούσια βλάστηση που τον οδήγησε σε μία πεδιάδα. Ένα στολίδι της φύσης! ΄Απλωσε το βλέμμα του θαυμάζοντας την ομορφιά της και ένιωσε ένα αίσθημα ελευθερίας. Εκείνο το αίσθημα σαν να αφαίρεσε κάπως την κούρασή του.

Τα σύννεφα είχαν αρχίσει να αραιώνουν κι εκεί σε κάποιο σημείο τους εμφανίστηκε μία ηλιαχτίδα.Μία ηλιαχτίδα που κατευθύνθηκε σε μία συγκεκριμένη περιοχή της πεδιάδας. Ο εαυτός από τη μία ενθουσιάστηκε από την άλλη απόρησε.....

" Α!θα πάω να δω", σκέφτηκε .Καθώς πορευόταν προς τα εκεί η προσοχή του κόλλησε σε'να πανύψηλο δένδρο με λαμπερούς καρπούς.Πολύχρωμους φεγγοβόλους καρπούς.

"Ω , αυτό είναι προφανές!"σκέφτηκε και άνοιξε το βήμα του.Και όπως είχε φτάσει αρκετά κοντά στο δένδρο, τον περίμενε μία δεύτερη έκπληξη , εκεί.Το δένδρο ήταν περιφραγμένο με διαμάντια! Διαμάντια που άστραφταν και οριοθετούσαν μια περιοχή. Από ένα μικρό άνοιγμα μπήκε μέσα της και εκεί τον περίμενε μία τρίτη έκπληξη .

Το έδαφος της περιοχής ήταν από μετάξι!Ο εαυτός εντυπωσιάστηκε .

Στάθηκε δίπλα από το δέντρο θαυμάζοντας το , όταν ένιωσε ένα απαλό χέρι στον ώμο του , μαί με μία ευχάριστη δροσιά.Ήταν μία πανέμορφη ύπαρξη , η οποία τον κοιτούσε χαμογελώντας. Μία ευγενική παρουσία.

"Καλώς ορίσατε κύριε εαυτέ" , του είπε .

"Μπορώ να σας φανώ χρήσιμη σε κάτι;" "Ήθελα να σας ρωτήσω για την περιοχή αυτή και το δέντρο, κυρία μου .Που ανήκουν ;"

"Είναι πανανθρώπινα , εαυτέ μου.Εδώ είναι το κράτος της αστυνομίας και ανήκει στους άπαντες."

Η περιέργεια του εαυτού φούντωσε."Στους άπαντες;" Και εσείς είστε οι υπεύθυνοι εδώ;"

" Εγώ φροντίζω το δένδρο.Το ποτίζω καθημερινά , εαυτέ μου".

"Ω θαυμάσια!Και πως λέγεστε;"

"Το όνομά μου είναι Αυτογνωσία".

"Αυτογνωσία!Κάπου έχω ξανακούσει για σας".

Ο εαυτός σκέφτηκε από μέσα του "Ίσως εάν της πω το πρόβλημά μου να με βγάλει από το αδιέξοδο". όμως η κυρία αυτογνωσία, σαν να μάντεψε τη σκέψη του, του είπε :

"Πριν απ' ολα, θα πρέπει να σου γνωρίσω τις κόρες μου.Κορίτσια , πλησιάστε, παρακαλώ!

Κύριε εαυτέ , αυτές είναι οι τρεις κόρες μου.Αυτή είναι η δεσποινίς Παρατήρηση, αυτή είναι η δεσποινίς Αναγνώριση, και απο δω είναι η δεσποινίς Συνειδητότητα".

Ο εαυτός τα' χασε!Τρεις ομορφιές με διαφορετικό image. Η καθεμία με διαφορετικό παράστημα συγκέντρωσε την προσοχή του σε κάθε μία ξεχωριστά.

Η δεσποινίς Παρατήρηση είχε ένα εξερευνητικό ύφος γεμάτο περιέργεια.

Η δεσποινίς Αναγνώριση ήταν κάπως σοβαρή και το ύφος της είχε μία ικανοποίηση .

Η δεσποινίς Συνειδητότητα είχε ένα μεγαλείο στο παρουσιαστικό της και μία ακεραιότητα.

"Κύριε εαυτέ", του είπε η Κυρία Αυτογνωσία διακόπτοντας την προσοχή του.

"Οι κόρες μου είναι η διέξοδος από το αδιέξοδό σου.Είναι ο τρόπος που θα απαλλαγείς από το πρόβλημά σου, είναι ο τρόπος που θα ερευνήσεις εσένα και τότε θα βρεις τη λύση του, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και τη ρίζα του. Γιατί, γλυκιε μου εαυτέ , η ρίζα όλων των προβλημάτων βρίσκεται στην αμάθεια. Εάν επιθυμείς την αδράνεια θα είσαι σε αδιέξοδο εάν επιθυμείς τη δράση, εγώ και οι κόρες μου θα σου προσφέρουμε τα κέρδη σου. Και το κυριότερο; Δεν θα βλέπεις πουθενά πρόβλημα .Η επιλογή είναι δική σου".

"Τι εννοείται "τα κέρδη σου" κυρία Αυτογνωσία;"

"Κάθε πρόβλημα, εαυτέ μου , δημιουργεί ανησυχία και ταραχή.Όταν ανιχνεύεις και εντοπίζεις τα συστατικά του, συνεργαζόμενος με τις κόρες μου, αποκτάς αυτοέλεγχο. Αυτόματα η ταραχή και η ανησυχία διαλύονται. Ο αυτοέλεγχος εμφανίζει την εμπιστοσύνη σου προς εσένα και τότε δύο είναι τα πιθανά αποτελέσματα. Αποφασίζεις δυναμικά την παραίτησή σου από το πρόβλημα η την ανάληψη της ευθύνης σου, πράττοντας αυτόβουλα. Την τελευταία κίνηση την έχει η κόρη μου, η Συνειδητότητα. Τεράστιο κέρδος.Συνεπώς το περιεχόμενό σου μένει αλώβητο από δυσάρεστα συναισθήματα και ερωτηματικά, άλλο κέρδος. Ο έλεγχος του περιεχομένου σου ενέχει την ανεξαρτησία , συνεπώς την αυτοδυναμία σου.Και όταν είσαι αυτοδύναμος εξελίσσεσαι και αναβαθμίζεσαι. Και όταν αναβαθμίζεσαι, εαυτέ μου γίνεσαι ένας από τους καρπούς του δένδρου".

Ο εαυτός στο άκουσμα των λόγων της, ένιωσε μία δυναμική ενέργεια που βεβαίωνε τις ικανότητές του. Αλλά......."Πως λέγεται αυτό το δένδρο, αγαπημένη μου κυρία Αυτογνωσία;"

"Εξελικτική αναβάθμιση", του απάντησε γελώντας.

"Και να θυμάσαι, όταν έχεις εμάς μέσα σου, φροντίζεις τον εαυτό σου με αγάπη. Και όταν έχεις αγάπη μέσα σου, πάντα γνωρίζεις την αλήθεια".

"TO ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ......"της Κατερίνας ΣιμιτσήFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page