top of page

Γράμμα.... από τον Άγιο Βασίλη !


Αφιερωμένο σε κάθε παιδί ,αλλά και συγκεκριμένα στο παιδί μέσα μας!!!

"Αγαπημένο μας παιδί,

σου γράφουμε αυτό το γράμμα για να σου πούμε πρώτα απ’όλα ότι σ’αγαπάμε πάρα πολύ και αυτό που θέλουμε είναι να σε βλέπουμε χαρούμενο και γεμάτο, γεμάτο από αγάπη από πλούσια και γλυκά συναισθήματα,γεμάτο από όμορφες εμπειρίες!

Ο κύριος λόγος όμως που σου γράφουμε είναι γιατί ξέρουμε ότι ήδη έχουν εδώ και καιρό αρχίσει οι αμφιβολίες σου για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σου αποκαλύψουμε ότι ο Άγιος Βασίλης και η μαγεία των Χριστουγέννων όντως υπάρχει ,όμως υπάρχει με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μέχρι τώρα πίστευες .

Και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει ως υλική ,πραγματική ύπαρξη με την ανθρώπινη μορφή που δίνουν οι άνθρωποι στις ιστορίες και στα παραμύθια.Δεν είναι ένας παππούλης με κόκκινη στολή και άσπρη γενειάδα που φέρνει τα δώρα .

Και ναι είναι αλήθεια ότι οι γονείς φέρνουν τα δώρα στα παιδιά τους.

Και είναι αλήθεια ότι σκαρφίζονται άπειρους τρόπους για να βεβαιωθούν τα παιδιά, ότι όντως ο Αγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα.Μέρες σπάνε το κεφάλι τους για να βεβαιωθούν ότι ξέρουν το δώρο που ζήτησε το παιδί τους ,και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το βρουν στα μαγαζιά !

Αφού έχεις ήδη υποψιαστεί την αλήθεια ,θα ήταν πολύ εύλογο να αναρωτηθείς γιατί ;

Γιατί τόσος χαμός,τόσος ντόρος ,τόσος κόπος για να διατηρήσουμε ένα ψέμα ως αλήθεια;

Η πρώτη σκέψη θα ήταν ίσως έτσι απλά για να χαίρονται τα παιδιά .Είναι όντως ένα κίνητρο αυτό αλλά αρκεί;

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πιο υπέροχη ανάμνηση για μας τους γονείς απ’ολες εκείνες τις στιγμές που άνοιγες τα μάτια σου διάπλατα από έκπληξη και έβγαζες κραυγές και λόγια χαράς και έξαψης και έλαμπες ολόκληρη/ος από χαρά όταν ανακάλυπτες τα δώρα ,η πίστευες χωρίς καμιά αμφιβολία ότι τον είδες καθώς έφευγε και μετά το εξιστορούσες τόσο υπέροχα κι εκστατικά !Ω ήταν από τις πιο καταπληκτικές μας αναμνήσεις!

Παρολαυτά τα παιδιά χαίρονται όταν παίρνουν δώρα ασχέτως ποιος τα φέρνει, σωστά;

Άρα κάτι άλλο υπάρχει στην ιστορία του Άγιου Βασίλη ,κάτι πολύ πιο ουσιαστικό ,κάτι πολύ πιο σημαντικό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους τους ανθρώπους!

Αυτό που μαθαίνουμε ,νιώθουμε ,βιώνουμε και πιστεύουμε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μας ,μέσα από την παρουσία του Αι Βασίλη είναι η ύπαρξη μιας άλλης δύναμης, μιας μαγικής ύπαρξης , μιας πνευματικής παρουσίας που μας αγαπά και φροντίζει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μας έστω για μια φορά το χρόνο.

Είναι ένας τρόπος να θυμηθεί η ψυχή μας ότι δεν είναι μόνη και ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι ,μια αόρατη προστασία που της προσφέρει αυτά που χρειάζεται. Και αυτή η παρουσία τι χαρακτηριστικά έχει; Αυτά του Αγιου Βασιλη ,είναι δηλαδή σαν γλυκός προστατευτικός παππούς που λατρεύει τα παιδιά και τους κάνει τα χατίρια. Σαν να λέμε είναι ένας φύλακας άγγελος που μας φροντίζει και μας προσέχει .

Γιατί τελικά είναι πολύ σημαντικό γλυκό μας παιδί στη ζωή σου να γνωρίζεις και να πιστεύεις ότι υπάρχει όντως- όπως ο Αγιος Βασίλης- ,το πνεύμα ,η αν θέλεις το συμπαν ,η αλλίως ο Θεός και οι βοηθοί του που όντως μας φροντίζουν και μας παρέχουν αυτά που χρειαζόμαστε!

Μόνο που καθώς μεγαλώνουμε για να νιώσουμε το πνεύμα και να συνεργαζόμαστε μαζί του ,καλούμαστε να πιστεύουμε σε αυτό όπως πιστεύαμε στον Αγιο Βασίλη όταν είμασταν μικροί.

Να πιστεύουμε με την καρδιά μας !

Καλή χρονιά αγαπούλα μας !

Ελπίζουμε να κρατήσεις αυτό το γράμμα ενθύμιο και να το δώσεις κάποια στιγμή κι εσύ στα παιδιά σου !

Με αγάπη

Η μαμά και ο μπαμπά σου !!!!!!!!! και σίγουρα ο Άγιος Βασίλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


Ανδρομάχη ΠλαγιαρίουFeatured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page