top of page

Τώρα είναι η ώρα για εσωτερική δράση

Μπορεί να έχουμε γνωριστεί προσωπικά μπορεί και όχι .

Όποιος μας έχει συναντήσει με αφορμή μια ομάδα, ένα σεμινάριο ή μια συνεδρία προσωπική σίγουρα γνωρίζει ότι πάντα δίνουμε έμφαση και παροτρύνουμε, όποιον συναντήσουμε με όποια αφορμή , στη σημαντικότητα του να εντάσσω μέσα στην καθημερινότητα μου μια πρακτική που μου ταιριάζει . Μια πρακτική για να ενδυναμώνω νοητικά,συναισθηματικά ψυχικά αλλά και κατ’επέκταση σωματικά τον εαυτό μου . Κατιτίς που μπορεί να κρατά έστω λίγα λεπτά μέσα στην κάθε ημέρα μου, το οποίο όμως σιγά σιγά «κτίζει» μέσα στον εαυτό μία καλή ενεργειακή βάση για να μπορώ να ανταποκρίνομαι στις μικρές ή μεγάλες προκλήσεις της καθημερινότητάς μου.

Όχι μόνο εμείς αλλά πολλοί από τους ανθρώπους που συναντούμε και καθοδηγούμε σε αυτές τις πρακτικές με στόχο την αυτογνωσία ,την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη μας , μετά από λίγο καιρό αρχίζουμε να βιώνουμε όλο και πιο εύκολα αλλά όλο και πιο άμεσα μεγαλύτερη ισορροπία ,διαύγεια και γιατί όχι ανάταση εσωτερική .

Αλήθεια δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει προκλήσεις ,δυσκολίες και προβλήματα .Με το χρόνο καταλαβαίνουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να εξαλείψουμε τα προβλήματα αλλά να μπορούμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη διαχείριση αυτών. Πόσο αλήθεια υπέροχο θα ήταν να έχουμε την συναισθηματική ισορροπία και την νοητική διαύγεια κάθε φορά που προκύπτει μια «κρίση» όποιας φύσης, να μπορούμε άμεσα να την αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ,να δράσουμε ή όχι, με τον πιο κατάλληλο τρόπο και να πάμε με υπομονή και επιμονή παρακάτω;

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια αυτή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι σε τόσα πολλά επίπεδα μέσα στον εαυτό μας και έξω στην πραγματικότητα που ζούμε ,θέλουμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα πρακτικά εργαλεία που έχουμε κατά καιρούς εφαρμόσει , διαβάσει, ακούσει ή μάθει ..τώρα είναι η ώρα να τα ξαναθυμηθούμε .

Ποτέ δεν είναι αργά να βάλουμε στην καθημερινότητα μας όποια ώρα νιώθουμε ότι μπορούμε κάτι που θα μας βοηθήσει να σταθούμε με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερο φόβο . Καθώς μένουμε περισσότερο σπίτι και έχοντας αρκετή ενέργεια που δεν μπορούμε (τυχαίο ?) να την διοχετεύσουμε έξω σε άλλες ενασχολήσεις και υποχρεώσεις ,τώρα μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε ,να δράσουμε όχι έξω ,αλλά μέσα στον εαυτό . Μερικές φορές η πιο σημαντική δράση είναι αυτή που γίνεται εσωτερικά αλλά που τόσο πολύ αποφεύγουμε .Αποφεύγουμε να μείνουμε εμείς με εμάς .Γιατί άραγε ?

Τώρα λοιπόν έχουμε πολύ χρόνο να αφιερώσουμε σε εμάς .Ας εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας αυτή την «καραντίνα » με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Διότι είναι σίγουρα ότι μετά από μία τέτοια παγκόσμια πρόκληση ,καθένας από εμάς θα βγει στο κόσμο μεταμορφωμένος .Αν είμαστε συνειδητοί και συνειδητά επιλέξουμε πως θα πορευτούμε τώρα με τις παρούσες συνθήκες , τότε θα λάβουμε τη μέγιστη ευλογία μέσα από αυτή τη δυσκολία.

Υπάρχουν άπειρες επιλογές είτε σε βιβλία είτε στο διαδίκτυο είτε στις σημειώσεις μας από κάποιο σεμινάριο .Βρείτε τα ,δοκιμάστε τα ,νιώστε τι σας ταιριάζει τώρα ,τι είναι αυτό που όντως μετά από δυο –τρεις φορές σαν φέρνει πιο κοντά στη γαλήνη και πιο μακριά από την ανησυχία .

Μπορεί να είναι ένας διαλογισμός ,ένα μάντρα ,μία προσευχή ,ένας ψαλμός, βαθιές και μακριές αναπνοές ,ασκήσεις γιόγκα, μία επίκληση προς τους αγγέλους ,σύνδεση με τον ανώτερο εσώτερο εαυτό, την πηγή, το Θεό . Σίγουρα υπάρχει κάτι που αν το κρατήσετε καθημερινά με ευλάβεια στο πρόγραμμα σας ,όπως ακριβώς το μαγείρεμα για να τραφεί το σώμα ,έτσι θα θρέψετε και την ψυχή για να σταθεί με θάρρος δύναμη πίστη και αγάπη στο ύψος του… .Ύψιστου Εαυτού .

Αν πάλι κάποιος θελήσει να του προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο ,είμαστε στη διάθεσή σας .

Να είστε καλά ,να φροντίζετε τον εαυτό με όσους τρόπους μπορείτε ,για να είστε υγιείς και να μπορείτε να φροντίζετε και όποιον άλλον σας έχει ανάγκη.

Ανδρομάχη – Ευαγγελία

Ουρανός και Γαία
Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page