top of page

Πώς Θέλω να βλέπω τον Εαυτό µου;

"Για τους περισσότερους από σας, πολλά στη ζωή σας πηγαίνουν καλά και θέλετε να συνεχίσουν να είναι έτσι, αλλά υπάρ­χουν επίσης πράγµατα που θα θέλατε να ήταν διαφορετικά. Για ν' αλλάξουν αυτά τα πράγµατα, πρέπει να τα δείτε όπως θα θέ­λατε να είναι, αντί να συνεχίσετε να τα βλέπετε όπως είναι. Οι περισσότερες σκέψεις που κάνετε αφορούν πιθανότατα τα πράγµατα που παρατηρείτε, που σηµαίνει πως η υπάρχουσα Κα­τάσταση κυριαρχεί στην εστίαση, στην προσοχή και στη δόνη­σή σας - εποµένως και στο σημείο έλξης σας. Αυτό ενισχύεται ακόµη περισσότερο καθώς σας παρατηρούν επίσης οι γύρω σας.

Έτσι, εξαιτίας της πολύ έντονης προσοχής που δίνετε οι πε­ρισσότεροι στο πώς είναι τα πράγµατα στη ζωή σας (υπάρ­χουσα κατάσταση), οι αλλαγές έρχονται πολύ αργά, ή δεν έρ­χονται καθόλου. Μια συνεχής ροή από διαφορετικά άτοµα περνά από τη ζωή σας, αλλά η ουσία ή το µοτίβο αυτών των εµπειριών δεν αλλάζει πολύ.

Για να επιφέρετε γνήσια θετική αλλαγή στην εµπειρία σας, πρέπει vα αγνοήσετε το πώς είναι τα πράγµατα -και, επίσης, το πώς σας βλέπουν οι άλλοι- και να δώσετε περισσότερη προσο­χή στο πώς θα προτιµούσατε να ήταν. Με την εξάσκηση, θα µπορείτε να αλλάξετε το σηµείο έλξης σας και θα βιώσετε µια ουσιαστική αλλαγή στην εµπειρία της ζωής σας.

Η αρρώστια µπορεί να γίνει υγεία, η έλλειψη αφθονίας να γίνει αφθονία, οι κακές σχέσεις να αντικατασταθούν από καλές, η σύγχυση να αντικατασταθεί από διαύγεια, και ούτω καθεξήξ.

Κατευθύνοντας σκοπίµως τις σκέψεις σας -αντί να παρα­τηρείτε απλώς τι συµβαίνει γύρω σας- θα αρχίσετε να αλλάζε­τε τα δονητικά πρότυπα στα οποία ανταποκρίνεται ο Νόµος της Έλξης. Και µε τον καιρό, µε πολύ µικρότερη προσπάθεια από αυτή που ίσως νοµίζετε, δεν θα δηµιουργείτε πια -αντα­ποκρινόµενοι στο πώς σας βλέπουν οι άλλοι- ένα µέλλον πα­ρόµοιο µε το παρελθόν και το παρόν σας.

Αντιθέτως, θα γίνετε ένας ισχυρός και συνειδητός δηµιουργός της εµπειρίας σας.

Ποτέ δεν θα δείτε έναν γλύπτη να πετάει το κοµµάτι του πη­λού που έχει πάνω στον πάγκο του λέγοντας, «Α, δεν βγήκε σω­στό!» Ξέρει ότι πρέπει να πιάσει αυτό τον πηλό µε τα χέρια του και να τον δουλέψει και να τον διαµορφώσει ώστε η εικόνα στο νου του να ταιριάξει µε τον πηλό πάνω στον πάγκο. Η ποικιλία των εµπειριών σας σάς δίνει τον πηλό από τον οποίο θα πλάσε­τε τη ζωή σας, και το να παρατηρείτε απλώς πώς είναι ο πηλός τώρα, χωρίς να τον πιάσετε και να τον πλάσετε έτσι ώστε να ται­ριάζει µε τις επιθυµίες σας, δεν είναι ικανοποιητικό - ούτε είναι αυτό που σκοπεύατε να κάνετε όταν πήρατε την απόφαση να έρθετε σε αυτή τη χωροχρονική πραγµατικότητα. Θέλουµε να καταλάβετε ότι, όποια µορφή κι αν έχει τώρα ο «πηλός» σας, µπορείτε να τον διαπλάσετε. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. "


Απόσπασμα από τις Διδαχές του Αβραάμ "Ο Νόμος της Έλξης"



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page